Monday, December 23, 2019

His Dark Materials || TelenetPlay

“Without stories, we wouldn't be human beings at all”― Philip Pullman, His Dark Materials
Op  18 en 19 december verbleven we een nachtje in de Full Moon Lodge te Pairi Daiza om via TelenetPlay His Dark Materials’ te bingewatchen. We kwamen aan rond 15u00 en hadden dus nog net genoeg tijd om vanuit onze lodge het voerdermoment van de beren mee te maken. Wat een magisch moment om van zo dichtbij een beer te zien vanuit je woonkamer, badkamer of, jawel hoor, sauna.


Waarover gaat ‘His Dark Materials’ nu? Wel, het is een fantasiereeks gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Philip Pullman. We volgen Lyra, een wees, die samenwoont met geleerden aan het Jordan College. We merken al snel dat er veel kinderen verdwijden en ook haar vriend is plotseling nergens meer te vinden. Zo start ze haar zoektocht om deze vermiste kinderen te vinden. Het leidt ons naar het noorden waar we kennis maken met magische winterlandschappen, gepantserde ijsberen en het noorderlicht.


In deze alternatieve wereld zijn mensen vergezeld door een ‘Daemon’. Dit zijn dieren die altijd verbonden zijn met een mens en de belichaming zijn of haar ziel.

Dit is waarom we van te voren een test hadden gedaan om te ontdekken welke dier onze Daemon kon zijn. Ik was een Secretarisvogel en Kim een soort antilope dat we jammer genoeg niet hadden gevonden in deze dierentuin. Jullie kunnen ook de test afleggen hier: https://app.ex.co/stories/laurenb90/what-is-your-daemon


Deze serie kan je nu helemaal kijken op TelenetPlay en ik zou het zeker aanraden.


Laat ons zeker ook weten welke Daemon jij hebt!

No comments

© The Mad Twins | All rights reserved.
counter